Moving tips

Ammattilaisen muuttovinkit

Ammattilaisen muuttovinkit, joilla teet muuton helposti ja nopeasti

Mikäpä olisi jännittävämpää kuin se, että olet ostanut asunnon uudesta rakennuksesta ja odotat muuttohetkeä? Tämä iloinen mutta samalla hankala tapahtuma vaatii huolellista suunnittelua.

Uuteen asuntoon muuttaminen vaatii aina vastuuta ja se on myös stressaava sekä hankala prosessi. Siksi onkin tärkeää miettiä joitain asioita ennakkoon ennen muuttoa. Valmistautuminen kannattaa aloittaa toimintasuunnitelman kirjoittamisesta. Tässä joitain tärkeitä asioita, joita tulee miettiä:

On tärkeää tehdä valinta, mitä otat mukaan ja mitä heität menemään. Jos olet asunut kauan samassa paikassa, on todennäköistä, että ylimääräisiä tavaroita on kertynyt paljon ja ne ovat sellaisia, joille on harvoin käyttöä. Sinun kannattaa käydä läpi tavarasi ja päättää, mitä ottaa mukaan uuteen asuntoon ja mitä voit myydä tai antaa ilmaiseksi pois. Joitain tavaroita ei vaan enää tarvitse, vaan ne vain keräävät pölyä nurkissa. Tämä prosessi tekee muutosta helpompaa ja samalla uusi asuntosi ei ole niin täynnä tavaraa. Muista että jos haluat tehdä tämän tavaroiden kartoituksen, se tulee aloittaa hyvissä ajoin ennen muuttoasi.

 

Luo taulukko muuttolaatikoillesi

Laatikot kannattaa numeroida sen mukaan mitä ne sisältävät. Esimerkiksi astiat/särkyvää, kengät/kesä jne. voivat olla hyvä apua laatikoiden sisällön luokittelussa. Jokainen laatikko kannatta numeroida ja samalla merkata tärkeää huomioitavaa, kuten jos laatikon voi kääntää ympäri, jos se sisältää särkyviä asioita ja jos sen voi kääriä kelmuun sekä tavan, jolla laatikko tulisi kuljettaa perille. Muista, että laatikoiden valmistelu tulee aloittaa vähintään viikko ennen muuttopäivää.

 

Tilaa paljon laatikoita

Monet muuttofirmat myyvät tai vuokraavat muuttolaatikoita, niin myös me. Laatikoiden määrässä ei kannata pihistellä, joten tilaa rohkeasti paljon laatikoita kaiken varalta. Ylimääräisten laatikoiden ongelma on paljon helpompi ratkaista kuin löytää niitä lisää viime tipassa. Lisäksi, jos tilaat laatikot meiltä, otamme käyttämättömät takaisin. Soita meille, meillä on tarjolla vahvoja ammattilaisluokan muuttolaatikoita vuokralle!

 

Hanki kaikenlaisia kokoja

Kun valitset laatikoita, ota kaikenlaisia kokoja. Kannattaa miettiä kriittisesti mitä sinun tarvitsee pakata. Vaikka luulisit, että tarvitset vain kasan isoja laatikoita, on todennäköisempää, että tarvitset myös joitain pieniä ja keskikokoisia laatikoita, koska useimmat tavarat on helpompi pakata sellaisiin. Pakkaaminen on oma taiteenlajinsa. Se ei tarkoita vain tavaroiden heittämistä laatikoihin, vaan jos haluat että ne säilyvät ehjinä kotiisi ja löytyvät helposti, kannattaa pakata särkyvät tavarat yhteen ja merkata ne selkeästi särkyviksi. Näin muuttomiehet ja muu muuttoapu tietävät, mitä laatikoita tulee käsitellä erittäin varovasti ja ne asetetaan muuttoautossa oikeaan paikkaan.

 

Nimeä muuttolaatikot osuvasti

Kun nimeät muuttolaatikoitasi, sen lisäksi että kirjaat niihin sisällöin, sinun kannattaa myös merkata mihin huoneeseen ne on tulossa. Tämä tekee muutosta paljon organisoidumman ja laatikot on helppo purkaa juuri siinä huoneessa mihin ne on tarkoitettukin. Näin muutosta tulee nopeampi.  l

 

Pakkaa astiat pystysuoraan

Kun pakkaat astioita ja keittiön esineitä muuttoja varten, ne kannattaa asetella pystysuoraan kuin levyt ja samalla pehmustaa jokainen lautanen esimerkiksi käärimällä ne sanomalehteen tai muuhun materiaaliin, joka vähentää rikkoontumisen riskiä. Viinilasit kannattaa pakata ylösalaisin, jotta ne eivät hajoa.

 

Valokuvaa elektroniikkasi

Ennen muuttoa sinun kannattaa ottaa valokuvia elektroniikastasi. Ne ovat apuna muistuttamassa siitä, kuinka ne oli asennettu aiemmassa asunnossasi ja auttavat myös kokoamisessa muuton jälkeen. Säästät paljon aikaa, kun sinun ei tarvitse muistella kuinka asennukset tehtiin ja mihin kaikki piuhat vedettiin.

 

Ota kuvia vanhasta ja uudesta kodistasi

Jos olet vuokralla, ota valokuvia vanhasta asunnostasi siistinä ja tyhjänä huonekaluista ja uudesta asunnostasi ennen muuttoa. Tämä on tärkeää, jotta saat vuokratakuusi pois. Se auttaa sinua ikävissä tilanteissa hankalien vuokranantajien kanssa, jotka laskuttavat sinua siivoamisesta ja korjauskuluista, jotka ovat tarpeettomia.

 

Ilmoita vahingoista välittömästi

Valokuvat ovat myös käteviä vahinkojen ilmoittamisessa huoltoyhtiölle. Kaikki vahingot ja korjattavat asiat ennen ja jälkeen muuton tulee ilmoittaa välittömästi. Se saattaa säästää sinulta vuokratakuusi, kun muutat pois uudesta asunnostasi.

 

Sulata jääkaappisi

Jääkaapin sulattamisen tarpeellisuus riippuu muuttomatkan pituudesta. Jos jääkaappisi sisälle on kertynyt jäätä, se alkaa sulaa nopeasti muuttoautoon pakkaamiseen jälkeen. Yleisenä sääntönä voidaan pitää, että jos uusi asuntosi on kauempana kuin 30 minuutin ajomatkan päässä, jääkaappi kannattaa sulattaa ennen muuttoa. Se ei ole vaikeaa ja näin sinulla on yksi huoli vähemmän muuttopäivänä. Sulatus kannattaa tehdä vähintään päivää ennen muuttoa ja ylimääräinen neste tulee pyyhkiä pois. Suurimmalla osalla jääkaapeista sulatusprosessi kestää vähintään kahdeksan tuntia, mutta kannattaa ottaa varman päälle ja antaa sulamiselle aikaa koko päivä.

 

Tee kaikki tarpeelliset sopimukset ja ilmoitukset ajoissa

Muuttoa valmisteltaessa perusasioiden, kuten muuttolaatikoiden lisäksi, sinun tulee huolehtia myös siitä, että olet ilmoittanut asioista oikeille ihmisille ja tahoille. Tämä kannattaa tehdä tarpeeksi aikaisin, jotta sinulle ei tule esimerkiksi palvelukatkoja tai jää laskuja saamatta. Osoitteen muutokset tulee tehdä postiin ja maistraattiin muutama päivä ennen muuttoa. Jos olet jo muuttanut osoitteesi, muista tehdä myös sähkösopimus ja nettisopimus hyvissä ajoin ennen muuttoa uuteen asuntoon.