AMMATTILAISEN MUUTTOVINKIT
Asiantuntevat muuttovinkit, jotka tekevät muutostasi helppoa ja nopeaa
Mikä olisi parempaa kuin asunnon ostaminen uudesta talosta jaodottaa jännittävää muutosta? Onnentäyteinen, mutta vaivalloinen tapahtumavaatii huolellista suunnittelua. On tärkeää suunnitella ja valita, mitä otat mukaan ja mitä heität menemään.Jos olet asunut kauan samassa paikassa, on todennäköistä, että ylimääräisiätavaroita on kertynyt paljon ja ne ovat sellaisia, joille on harvoin käyttöä.Sinun kannattaa käydä läpi tavarasi ja päättää, mitä ottaa mukaan uuteenasuntoon ja mitä voit myydä tai antaa ilmaiseksi pois. Joitain tavaroita ei vaanenää tarvitse, vaan ne vain keräävät pölyä nurkissa. Tämä prosessi tekeemuutosta helpompaa ja samalla uusi asuntosi ei ole niin täynnä tavaraa.Muista että jos haluat tehdä tämän tavaroiden kartoituksen,se tulee aloittaa hyvissä ajoin ennen muuttoasi.

Luo taulukko muuttolaatikoillesi
Laatikot kannattaa numeroida sen mukaan mitä ne sisältävät.esimerkiksi astiat/särkyvää, kengät/kesä jne. voivat olla hyvä apua laatikoidensisällön luokittelussa. Jokainen laatikko kannatta numeroida ja samalla merkatatärkeää huomioitavaa, kuten jos laatikon voi kääntää ympäri, jos se sisältääsärkyviä asioita ja jos sen voi kääriä kelmuun sekä tavan, jolla laatikko tulisikuljettaa perille. Muista, että laatikoiden valmistelu tulee aloittaa vähintäänviikkoa ennen muuttopäivää

Tilaa runsaasti laatikoita
Monet muuttofirmat myyvät tai vuokraavat muuttolaatikoita, niin myös me.Laatikoiden määrässä ei kannata pihistellä, joten tilaa rohkeasti paljon laatikoitakaiken varalta. Ylimääräisten laatikoiden ongelma on paljon helpompi ratkaistakuin löytää niitä lisää viime tipassa. Lisäksi, jos tilaat laatikot meiltä, otammekäyttämättömät takaisin. Soita meille, meillä on tarjolla vahvoja ammattitasoisiamuuttolaatikoita vuokralle!

Tilaa eri kokoisia
Kun valitset laatikoita, ota kaikenlaisia kokoja. Kannattaa miettiä kriittisestimitä sinun tarvitsee pakata. Vaikka luulisit, että tarvitset vain kasan isoja laatikoita,on todennäköisempää, että tarvitset myös joitain pieniä ja keskikokoisia laatikoita,koska useimmat tavarat on helpompi pakata sellaisiin. Pakkaaminen on omataiteenlajinsa. Se ei tarkoita vain tavaroiden heittämistä laatikoihin, vaan jos haluat,että ne säilyvät ehjinä kotiisi ja löytyvät helposti, kannattaa pakata särkyvät tavaratyhteen ja merkata ne selkeästi särkyviksi. Näin muuttomiehet ja muu muuttoaputietävät, mitä laatikoita tulee käsitellä erittäin varovasti ja ne asetetaan muuttoautossaoikeaan paikkaan.

Nimeä laatikot selkeästi
Kun nimeät muuttolaatikoitasi, sen lisäksi että kirjaat niihin sisällöin,sinun kannattaa myös merkata mihin huoneeseen ne on tulossa. Tämä tekeemuutosta paljon organisoidumman ja laatikot on helppo purkaa juuri siinähuoneessa, mihin ne on tarkoitettukin. Näin muutosta tulee nopeampi.

Pakkaa astiat pystysuoraan
Kun pakkaat astioita ja keittiön esineitä muuttoja varten, ne kannattaaasetella pystysuoraan kuin levyt ja samalla pehmustaa jokainen lautanen esimerkiksikäärimällä ne sanomalehteen tai muuhun materiaaliin, joka vähentää rikkoontumisenriskiä. Viinilasit kannattaa pakata ylösalaisin, jotta ne eivät hajoa.

Valokuvaa elektroniikkasi
Ennen muuttoa sinun kannattaa ottaa valokuvia elektroniikastasi. Ne ovatapuna muistuttamassa siitä, kuinka ne oli asennettu aiemmassa asunnossasija auttavat myös kokoamisessa muuton jälkeen. Säästät paljon aikaa, kun sinunei tarvitse muistella kuinka asennukset tehtiin ja mihin kaikki piuhat vedettiin.

Ota kuvia sekä vanhasta että uudesta kodistasi
Jos olet vuokralla, ota valokuvia vanhasta asunnostasi siistinä ja tyhjänähuonekaluista ja uudesta asunnostasi ennen muuttoa. Tämä on tärkeää, jotta saatvuokratakuusi takaisin. Se auttaa sinua ikävissä tilanteissa hankalien vuokranantajienkanssa, jotka laskuttavat sinua tarpeettomista siivous- ja korjauskuluista.

Ilmoita vahingoista välittömästi
Valokuvat ovat myös käteviä vahinkojen ilmoittamisessa huoltoyhtiölle. Kaikkivahingot ja korjattavat asiat ennen ja jälkeen muuton tulee ilmoittaa välittömästi.Se saattaa säästää sinulta vuokratakuusi, kun muutat pois uudesta asunnostasi.

Sulata jääkaappisi
Jääkaapin sulattamisen tarpeellisuus riippuu muuttomatkan pituudesta.Jos jääkaappisi sisälle on kertynyt jäätä, se alkaa sulaa nopeasti muuttoautoonpakkaamiseen jälkeen. Yleisenä sääntönä voidaan pitää, että jos uusi asuntosion kauempana kuin 30 minuutin ajomatkan päässä, jääkaappi kannattaa sulattaaennen muuttoa. Se ei ole vaikeaa ja näin sinulla on yksi huoli vähemmän muuttopäivänä.Sulatus kannattaa tehdä vähintään päivää ennen muuttoa ja ylimääräinen neste tuleepyyhkiä pois. Suurimmalla osalla jääkaapeista sulatusprosessi kestää vähintäänkahdeksan tuntia, mutta kannattaa pelata varman päälle ja antaa sulamiselleaikaa koko päivä.

Tee kaikki tarpeelliset sopimukset ja ilmoitukset hyvissä ajoin
Muuttoa valmisteltaessa perusasioiden, kuten muuttolaatikoiden lisäksi,sinun tulee huolehtia myös siitä, että olet ilmoittanut asioista oikeille ihmisille jatahoille. Tämä kannattaa tehdä tarpeeksi aikaisin, jotta sinulle ei tule esimerkiksipalvelukatkoksia tai jää laskuja saamatta. Osoitteen muutokset tulee tehdä postiinja maistraattiin muutama päivä ennen muuttoa. Jos olet jo muuttanut osoitteesi,muista tehdä myös sähkösopimus ja nettisopimus hyvissä ajoin ennen muuttoauuteen asuntoon.